Nieuws

31 Oktober: Wereld Spaardag

31 oktober is het Wereld Spaardag. Goed moment om eens stil te staan bij het thema sparen! Journaliste Tessa Ham heeft onderzocht wat de vijf meest voorkomende gewoontes zijn succesvolle spaarders. Laat je inspireren!  

 • Spaarders betalen zichzelf eerst 
  Komt je maandelijkse inkomen binnen? Zet dan direct geld over naar de spaarrekening. Dit bedrag moet wel realistisch zijn, zodat je niet aan het einde van de maand weer geld moet terugboeken. Het kan een vast bedrag zijn óf een vaststaand percentage van je inkomen als je inkomen wisselend is.  
 • Automatisch sparen 
  Veel succesvolle spaarders gaven aan dat zij een automatische afschrijving hebben ingesteld naar hun spaarrekening. Zo is de overboeking niets anders dan een frequente vaste last.  
 • Regelmatig kijken naar de financiën 
  Tip: kijk vaker op je rekening. Dan heb je een duidelijk beeld waar je geld heen gaat. De meeste banken hebben tegenwoordig ook apps waar je meer inzicht in je inkomsten en uitgaven kunt krijgen.  
 • Impulsen onder controle houden 
  Maak van sparen een hoge prioriteit. Hoe vaak heb jij iets gekocht om het kopen? Voor de kick? Om emotionele leegte te vullen? Onderzoek wat jouw triggers zijn! Wanneer krijg je zin om iets aan te schaffen dat je op de lange termijn toch niet gaat gebruiken? 
  Schrijf je uit bij alle nieuwsbrieven van winkels, struin niet rond op online webwinkels en spreek met jezelf af dat je 3 weken moet nadenken over een aankoop.  
 • Alle kleine beetjes helpen 
  Wees blij met iedere euro die je kunt sparen. Laat je niet ontoedigen als het ‘langzaam’ gaat. Als je al een gewoonte van het sparen maakt, zal je zien dat je jouw spaardoel al voor 80 procent hebt behaald. 

WijZijn Steenbergen is er voor u. Heeft u hulp nodig op financieel gebied? U kunt iedere werkdag bellen naar (0167) 750 850 tussen 09.00 en 13.00 uur of een e-mail sturen naar welzijn-stb@wijzijntraversegroep.nl. U spreekt dan direct met een hulpverlener. Meer informatie? www.wijzijnsteenbergen.nl. 

 

Stel uw vraag