Nieuws

Eerste bijeenkomst ‘Help, ik ga op mezelf’ gemist? Sluit nu nog aan!

26 januari heeft de aftrap plaatsgevonden van de bijeenkomsten ‘Help, ik ga op mezelf’. Tijdens deze bijeenkomst hebben jongeren nagedacht over hun eigen toekomst met betrekking tot zelfstandig wonen. Op 16 februari (van 19.00 tot 20.30 uur) organiseert WijZijn Steenbergen een tweede bijeenkomst op De Vraagwijzer of digitaal. Aansluiten kan nog!

Carmen Kamp (sociaal werker) blikt terug op de eerste bijeenkomst: ‘Uiteindelijk willen we dat iedere jongere naar buiten loopt met voor hem/haar nuttige informatie. Daarom zijn we gestart met het verzamelen van alle vragen die er onder de jongeren speelden op dit gebied. Deze vragen nemen we mee tijdens de twee bijeenkomsten’. 

Waar denk jij aan?
Welke gedachten komen er bij je op als je denkt aan op jezelf wonen? Wat moet er geregeld worden? Waar kijk je naar uit? Waar zie je tegenop? ‘De antwoorden op deze vragen hebben we met elkaar verwerkt in een grote mindmap’. Vervolgens hebben we gekeken waar de jongeren nog hulp bij denken nodig te hebben’, vertelt jongerenwerker Saman Karim. Door middel van een goodybag hebben de jongeren handige documenten gekregen, die ze direct kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een uitzetlijst en een spaarplan.

Huren op kopen?
Wanneer focus je je op het vinden van een koopwoning en wanneer op een huurwoning? Jongerenwerker Saman: ‘In deze tijd, waar beschikbare huizen schaars zijn, is het belangrijk om goed te kijken naar wat haalbaar is voor de jongeren. Wat zijn de voor- en nadelen van huren of kopen? Hoe zet je de eerste stappen op dit gebied? We hopen de jongeren stof tot nadenken en houvast mee te geven’.

Tweede bijeenkomst
Vanuit de eerste bijeenkomst is de behoefte ontstaan om een tijdslijn te schetsen van het toewerken naar zelfstandig wonen en het moment van verhuizen. ‘Op deze vraag hebben we ingespeeld, en in de tweede bijeenkomst zullen we een tijdslijn bespreken met de jongeren. Wij denken dat deze tijdslijn ook fijn is voor jongeren die nog niet zijn aangesloten bij de bijeenkomsten. Schroom dus niet om je alsnog aan te melden via jongerenwerk.stb@wijzijntraversegroep.nl.

Stel uw vraag