Nieuws

WijZijn geeft u financiële tips #3

WijZijn Steenbergen biedt hulp bij financiële zorgen. De komende weken geven wij u allerlei tips op financieel gebied. De stijgende kosten zijn bij veel huishoudens een grote zorg. Wat kunt u zelf doen om uw boodschappen slim en zo goedkoop mogelijk te doen?

  • Maak een (week)planning
    Maak voordat u de boodschappen gaat doen een planning. Wat gaat u eten deze week? Schrijf alles wat u hiervoor nodig hebt op een papier. Check vervolgens uw voorraadkast, koelkast en vriezer. Zijn er ingrediënten die u al in huis heeft? Schrap deze van uw lijstje. Zo blijft er een boodschappenlijst over producten die u echt nodig heeft.
  • B-merken en acties
    Bekijk alle reclamefolders van de supermarkten in uw buurt. In welke supermarkt is uw benodigde product het voordeligst? Het is vaak goedkoper om uw boodschappen te doen in verschillende supermarkten, of bijvoorbeeld op de weekmarkt. Onderin de schappen in uw supermarkt kunt u ook B-merken vinden. Deze producten zijn voordeliger dan A-merken, en de smaak is vaak hetzelfde.
  • Gebruik uw vriezer!
    Producten kunnen in de diepvries lang goed blijven. Het invriezen van overgebleven maaltijden, of producten die u voordelig in kan kopen zorgen voor extra besparingen. Ook gooit u zo minder eten weg!

WijZijn Steenbergen is er voor u. Heeft u hulp nodig op financieel gebied? U kunt iedere werkdag bellen naar (0167) 750 850 tussen 09.00 en 13.00 uur of een e-mail sturen naar welzijn-stb@wijzijntraversegroep.nl. U spreekt dan direct met een hulpverlener. Meer informatie? www.wijzijnsteenbergen.nl.

Stel uw vraag