Nieuws

‘‘Help, ik ga op mezelf’’

WijZijn Steenbergen start met bijeenkomsten ‘‘Help, ik ga op mezelf’’

Wat komt er allemaal om de hoek kijken als je op jezelf (wilt) gaat wonen? Sociaal werker Carmen Kamp en jongerenwerker Jessy van Hooydonck van WijZijn Steenbergen zien veel jongeren met deze vraag worstelen. Carmen Kamp: ‘‘Daarom organiseren wij op 26 januari en 16 februari twee bijeenkomsten waarin het thema ‘‘Help, ik ga op mezelf’’ centraal staat. Wij nodigen jongeren tot 26 jaar, die in de Gemeente Steenbergen wonen of naar de Gemeente Steenbergen willen verhuizen, van harte uit om aan te sluiten’’.

Jessy van Hooydonck: ‘‘Ons doel is om de jeugd vooraf te informeren over wat er allemaal om de hoek komt kijken als je op jezelf gaat wonen. Tijdens iedere bijeenkomst staan we stil bij het praktische maar ook het emotionele stuk’’. Carmen Kamp vult aan: ‘‘De bijeenkomsten zijn interactief en prikkelend. We gaan in op vragen zoals ‘Waar heb je al over nagedacht? Waar moet je misschien nog over nadenken?’’.

Plan van aanpak
Uiteindelijk werken de jongeren tijdens de bijeenkomsten toe naar een plan van aanpak. Jessy van Hooydonck: ‘‘Bij iedere bijeenkomsten krijgen de deelnemers een document en/of werkblad mee, die ze kunnen delen met gezinsleden. Daarnaast gaan we aan de slag met een plan van aanpak, waarbij ze ondersteuning vanuit ons kunnen krijgen’’.

Aanmelden
‘‘We starten met een kick-off bijeenkomst op 26 januari van 19.00 tot 20.30 uur. Als de coronamaatregelen het toelaten zal dit plaatsvinden bij De Vraagwijzer (Fabrieksdijk 6, Steenbergen). Als dit niet mogelijk is, zal de bijeenkomst digitaal gehouden worden. De tweede bijeenkomst staat gepland op 16 februari van 19.00 tot 20.30 uur’’, vertelt Carmen Kamp.

Aanmelden? Klik dan hier.

Stel uw vraag