Nieuws

Mantelzorgers ontvangen waardering via Mantelzorgpas

Vanaf 1 mei wordt de jaarlijkse mantelzorg waardering in gemeente Steenbergen weer gestort op de Mantelzorgpas 'Samen in Steenbergen'. Mantelzorgers die bekend zijn bij het Steunpunt Mantelzorg Steenbergen ontvangen het bedrag van 50 euro om iets leuks voor zichzelf te kunnen doen of kopen bij een van de ondernemers in de gemeente waar de pas te gebruiken is.

Mantelzorgpas ‘Samen in Steenbergen’

De gemeente Steenbergen en het Steunpunt Mantelzorg willen graag een attentie geven en hiermee een blijk van waardering geven. Dit doen zij met de Mantelzorg pas 'Samen in Steenbergen'. De mantelzorgpas is een samenwerking tussen de gemeente, lokale winkeliers en ondernemers. Mantelzorgers kunnen de pas bij diverse ondernemers in onze gemeente besteden. De deelnemende winkeliers zijn te vinden op sameninsteenbergen.nl. Hier wordt ook vermeld  hoe mantelzorgers in aanmerking kunnen komen voor de pas.  

Zware tijd

Voor mantelzorgers zijn het geen makkelijke tijden met de huidige maatregelen. Wethouder Koos Krook: “We realiseren ons dat mantelzorgers soms worstelen.  Er is op dit moment een zeer beperkte vorm van dagbesteding, school, opvang en daarmee is de zorg soms extra zwaar.  Andere mantelzorgers kunnen juist niet de zorg verlenen die zij zouden willen omdat zijn hun vader, moeder of kind niet mogen bezoeken. Joyce Joosen, coördinator Steunpunt Mantelzorg Steenbergen vult aan: “Laten we tijdens, maar vooral  ook na de corona tijd volhouden om goed voor elkaar te blijven zorgen, hoe moeilijk dat in deze tijden ook is.” 

Zorg voor een ander

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Dit kan gaan om hulp bij de administratie, huishouden of rijden naar de huisarts of het ziekenhuis. Maar vaak ook gaat het om intensieve zorg waarbij het leven van mantelzorgers in het teken van de ander komt te staan. 

Steunpunt Mantelzorg 

Mantelzorgers kunnen altijd terecht bij het steunpunt Mantelzorg met hun vragen of voor een luisterend oor. Mantelzorgers kunnen bijvoorbeeld  hulp krijgen bij het uitzoeken van diverse regelingen bij gemeente, zorgverzekeraar en andere organisaties. Of gewoon eens praten met anderen over de zorg en de gevolgen ervan. Op dit moment zijn  638 inwoners in de gemeente als mantelzorger geregistreerd bij het Steunpunt. 

Het Steunpunt Mantelzorg Steenbergen is momenteel telefonisch en per mail te bereiken via coördinator Joyce Joosen op 0167 - 750 850 of mantelzorg-stb@wijzijntraversegroep.nl. In deze bijzondere periode kunnen mantelzorgers ook veel informatie en sociale initiatieven uit de gemeente vinden op corona-infopunt.nl

Stel uw vraag