Nieuws

Met de rolstoel op het ijs

Op 28 december was het groot feest voor de kinderen met een beperking en hun ouders, broertjes, zusjes. Zij mochten in de ochtend als eerste op het ijs van de ijsbaan Steenbergen. Met of zonder (rol)stoel op schaatsen of schoenen, dat maakte allemaal niet uit, het ging om het plezier. Dit is een van de activiteiten waarmee we aandacht vragen voor deelname aan sport en spel voor kinderen met een beperking.

Martine Coelingh, moeder van Faye, is gestart met dit initiatief en heeft met hulp van het sociaal team Steenbergen een aantal ouders verzameld die hiermee aan de slag willen. Er zijn (nog) niet zoveel mogelijkheden voor kinderen met één of meer beperkingen om te sporten. Vaak vraagt het meer inzet van de sportvereniging en de kosten voor ouders zijn aanzienlijk. Om hiervoor aandacht te vragen en te kijken naar de nieuwe mogelijkheden zullen in de toekomst meer activiteiten georganiseerd worden en wil de initiatiefgroep graag om tafel met verenigingen, gemeente en andere geïnteresseerden om hiervoor oplossingen te vinden.

Wilt u ook uw steentje bijdragen of meer weten over dit initiatief? Neem dan contact op met het sociaal team Steenbergen via 0167 - 750 850 of welzijn-stb@wijzijntraversegroep.nl.

Stel uw vraag