Nieuws

Online escape room voor Steenbergse jeugd

Door de lockdown dreigt deze kerstvakantie voor veel jongeren een periode van verveling en vereenzaming. Om hen een positief lichtpuntje en moment van ontsnapping te geven, zorgt de gemeente ervoor dat zij gratis een online escape room samen met vrienden kunnen spelen.

Veilige sociale activiteit

Deze online escape room – Maria’s Villa -  is een sociale activiteit voor jongeren en jongvolwassenen vanaf circa 15 jaar. Het wordt in teamverband gespeeld, maar online, dus op veilige afstand van elkaar. In het spel probeer je als team aan de hand van uitdagende puzzels een eeuwenoud mysterie op te lossen in Maria’s Villa. De spelers staan online in verbinding met elkaar, zodat ze echt even samen kunnen zijn. Met een speelduur van gemiddeld drie uur is dit voor jongeren een welkome ontsnapping.
 
Wethouder Prent: “Ik heb het spel gezien en het is echt heel gaaf. De jongeren mogen hun borst nat maken, want de opdrachten zijn best pittig. Gelukkig kun je altijd verder spelen door hints op te vragen. Ik hoop dat zoveel mogelijk jongeren een gezellige avond met hun vrienden kunnen beleven en het voor hen een welkome afleiding is in deze lockdown.” 

Hoe het spel werkt 

  • Jongeren die interesse hebben, kunnen de trailer kijken op www.mariasvilla.nl
  • Zij kunnen zich vanaf dinsdag 22 december aanmelden via de website: www.mariasvilla.nl/steenbergen, waarbij zij leeftijd, postcode van het huisadres en emailadres invullen.
  • Het spel is geschikt voor groepen van 2 tot 8 personen, vanaf 15 jaar.
  • Het spel kan gespeeld worden van 23 december 2020 tot en met 10 januari 2021.
  • Per groepje spelers meldt één deelnemer zich aan voor een speelticket. 
  • Er is een beperkt aantal spellen ingekocht, dus op = op.
  • Omdat op het spel op afstand van elkaar gespeeld wordt, moeten de vrienden een online omgeving ter beschikking hebben, waarbij de captain een website moet kunnen delen. Bijvoorbeeld Google Meet, Zoom, MS Teams of Skype.
Stel uw vraag