Nieuws

Ontmoetingswinkel deelt soep uit

Sinds het begin van de coronacrisis is Rian Liefhebber, eigenaresse van de Ontmoetingswinkel in de Kaaistraat te Steenbergen, betrokken bij verschillende initiatieven. Deze initiatieven heeft zij samengebracht onder de naam Sociaal Hulpcentrum Steenbergen, afgekort SHS.

Op woensdag 8 april startte het soep-initiatief. Vrijwilligers van SHS en jongerenwerkers van WijZijn Steenbergen brengen iedere woensdag soep bij bewoners in de gemeente, die zich hebben aangemeld voor sociale hulp. Dat iemand deze hulp nodig heeft kan verschillende redenen hebben. Een oudere man die de deur niet uit kan vanwege zijn zieke vrouw, een alleenstaande die om een praatje verlegen zit of een gezin dat door minder inkomen moeilijker rond kan komen. 

Schenkingen

In navolging van het soepproject in Bergen op Zoom worden ook hier afspraken gemaakt met restaurants en ondernemers om met - veelal geschonken - ingrediënten verse soep te maken voor mensen die zich hebben aangemeld bij Sociaal Hulpcentrum Steenbergen (SHS). Alle producten komen van lokale boeren en ondernemers. Verse producten die niet in de soep terechtkomen, worden verwerkt in boodschappenpakketjes. 

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van de ontmoetingswinkel of Facebook. U kunt zich telefonisch aanmelden als vrijwilligers of voor ondersteuning via 0167-785891 (SHS) of via 0167-750850 (Wijzijn Steenbergen).

Stel uw vraag