Nieuws

Saman verruilde de techniek voor een baan in het jongerenwerk

Op zoek naar balans en werkgeluk? Hoe ga je daar mee om? Wanneer is dit behaald? Wat zijn de ervaringen van anderen? In ‘Ode aan de zorg’ delen professionals in de zorg en welzijn hun ervaringen waaronder Saman Karim de Melker, jongerenwerker bij WijZijn Traverse Groep in Steenbergen.

In de technische branche maakte Saman een vliegende carrièrestart. Met een technisch diploma op zak krijgt hij de kans om op jonge leeftijd een technisch bedrijf over te nemen. Na verloop van tijd voelde hij zich binnen dit bedrijf minder gelukkig en ging bij zichzelf te rade; waar krijg ik nu écht energie van en welke baan past daarbij? Hij verruilde de techniek voor een baan als jongerenwerker bij WijZijn Traverse Groep in de gemeente Steenbergen. Hier zit hij nu helemaal op zijn plek.

Ontdek waar je écht blij van wordt

Zijn belangrijkste levensles: “Blijf dichtbij jezelf en ontdek waar jij nu écht blij van wordt, eventueel met hulp van anderen. Met vallen en opstaan kun je verder groeien. Hoe bewuster je met dit proces bezig bent, hoe meer werkgeluk je op de lange termijn ervaart.”

Lees het volledige artikel in Ode aan de zorg.

Technische skills

Binnen WijZijn komen de technische skills van Saman goed van pas. Als jongerenwerker maakt hij regelmatig filmpjes om de mooie projecten en activiteiten in de gemeente Steenbergen in beeld te brengen. Daarnaast heeft hij ook de Dag van Positieve Gezondheid op film vastgelegd. Bekijk hier het resultaat.

 

Stel uw vraag