Nieuws

Sekswerker vertelt: 'zo vond ik mijn veerkracht terug'

"Iemand zei eens dat het leven een opeenvolging van keuzes is. Blijf gewoon de juiste beslissingen maken, dan kom je vanzelf goed terecht. Maar nu ik terug kijk op mijn leven, heb ik niet het gevoel dat ik ooit keuzes héb mogen maken." Dat zegt Monique, die in de prostitutie belandde. Het Regionaal Uitstap Programma Prostituees, waarvan WijZijn deel uitmaakt, bracht haar verhaal in beeld. Bekijk het hier: 

 

Maatschappelijk werkers van WijZijn helpen vrouwen als Monique (en mannen) om hun leven op de rit te krijgen.Want stoppen met sekswerk is vaak minder makkelijk dan het lijkt.

Onze maatschappelijk werkers begeleiden ook slachtoffers van mensenhandel/loverboys (of girls). En bieden trainingen, waarmee anderen eerder signaleren wanneer een meisje slachtoffer is van een loverboy. Dat doen ze binnen het samenwerkingsverband RUPS. Elk jaar stoppen daardoor tientallen meisjes en vrouwen met sekswerk.  

Ken je iemand die zoekt naar een leven buiten de prostitutie? Heb je vermoedens dat iemand  slachtoffer is van een loverboy? Zit je zelf in de prositutie, man of vrouw, en heb je vragen? Ben je een professional in zorg, welzijn of onderwijs en op zoek naar kennis of ervaringen? Neem dan contact op met: 

Karina:  (06) 81509042, of: 
Margot: (06) 81952274

Stel uw vraag