Nieuws

Vervoer voor mantelzorgers met de Plusbus

Steunpunt Mantelzorg Steenbergen is er om mantelzorgers te helpen hun zorgtaken zo lang mogelijk goed en gezond uit te kunnen voeren. Zo zijn er ook vervoersdiensten waar u gebruik van kunt maken. Bent u benieuwd welke vervoersdiensten er in Steenbergen zijn die interessant zijn voor u als mantelzorger of voor diegene voor wie u mantelzorg draagt? Wist u dat er vele verschillende opties zijn die u kunnen ondersteunen in het vervoer? Bijvoorbeeld De Plusbus.

 

De Plusbus
De Plusbus biedt aangepast vervoer aan, van deur tot deur, voor 55-plussers en mensen met een (tijdelijke) beperking in gemeente Steenbergen. Er zijn twee bussen welke voorzien zijn van een lift en aanpassingen om een rolstoel vast te kunnen zetten. De Plusbus is beschikbaar voor vervoer tussen alle kernen van de gemeente Steenbergen.

Vrijwilliger Klaas de Wit van de Plusbus
Klaas de Wit is al zo’n vijf jaar lang een van de vrijwilligers van de Plusbus en vindt het vooral leuk om door dit vrijwilligerswerk in contact te komen met verschillende personen zoals de andere vrijwilligers, maar ook de gasten aan boord van de Plusbus. “Een enkele rit duurt soms iets langer, omdat het leuk is om een praatje te maken samen met mijn gast, vaak leuk, maar ook wel eens erg serieus over zaken die het leven niet altijd eenvoudig maken”. Klaas geeft aan ook contact te hebben met mantelzorgers bij het ophalen en/of terugbrengen van gasten. De ervaring en brede contacten van Klaas zorgen ervoor dat hij aangesproken wordt door mantelzorgers, waarbij wanneer de hulpvraag herkent wordt, Klaas de mantelzorger of gast kan doorverwijzen naar de juiste hulp-verstrekker. Klaas valt het volgende op tijdens zijn momenten in de bus: “Er wordt met bewondering gesproken over mantelzorgers of familieleden, buren, vrienden. Het is zo fijn om te horen dat er zoveel mensen klaar staan voor zijn/haar familielid of vriend. Maar ondanks dat is er nog veel eenzaamheid. Lieve mensen, als het maar enigszins kan, kom naar buiten, er is zoveel te doen, al is het maar om zelf boodschappen te doen. Wij halen en brengen jullie graag van deur tot deur. Mijn collega-chauffeurs en ik maken onderweg graag een babbeltje, terwijl wij u rustig en veilig vervoeren. Beste mantelzorgers, het is geweldig wat jullie doen. Misschien kunnen wij jullie een beetje ontlasten door pa, ma of vriend(in) naar iedere winkel, dokter of jarige in de gemeente Steenbergen te brengen en halen. Wij doen het met plezier!”
 

Vervoersdiensten in Steenbergen
Hieronder een overzicht van de verschillende vervoerdiensten die in Steenbergen beschikbaar zijn om de mantelzorger te ondersteunen.

 

Vervoersdienst Wie belt u hiervoor? Hoe te bereiken?
Vervoer van kinderen naar school Gemeente Steenbergen 14-0167
Zelfstandig blijven reizen 
(bv. aanpassingen aan fiets, gehandicapten parkeerkaart, deeltaxi etc.)
Hulp via Vraagwijzer Steenbergen  0167- 54 11  31
Medische keruing voor het verlengen van uw rijbewijs wanneer u 75 jaar of ouder bent Aanvragen via DigiPunt Steenbergen, onderdeel van WijZijn Steenbergen Vrije inloop op Vraagwijzer op di-, wo-, donderdag tussen 9.00 en 11.00 uur of bellen 0167- 750 850
Reizen met openbaar vervoer of Buurtpus   www.arriva.nl
Deeltaxi West-Brabant Deeltaxi eerst aanvragen via Vraagwijzer Steenbergen  088 - 076 10 00
Plusbus Rechtstreeks met vrijwilligers, 1 dag op voorhand aanvragen 0167 - 54 11 38
Dienstenloket
Eénmalige vervoersdienst naar ziekenhuis of belangrijke afspraak
Hulp via WijZijn Steenbergen 0167 - 750 850

Bellen op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur

Dienstenloket-stb@wijzijntraversegroep.nl

 

 

 

Stel uw vraag