Nieuws

Week van Lezen en Schrijven, kom in actie tegen laaggeletterdheid!

Steenbergen – Van 8 t/m 15 september is het de Week van lezen en schrijven. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak kunnen zij daardoor ook niet goed omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. In gemeente Steenbergen gaat het om 8% van de volwassenen. Tijdens de Week van lezen en schrijven roept Stichting Lezen en Schrijven buurthuizen, bibliotheken, gemeenten, scholen en maatschappelijke organisaties op om in actie te komen tegen laaggeletterdheid. De VoorleesExpress, het Taalhuis en de bibliotheek nemen ook dit jaar weer deel aan de themaweek in gemeente Steenbergen.
 

Kansen
Moeite hebben met taal, rekenen en digitale vaardigheden kan grote gevolgen hebben voor iemands leven. Laaggeletterden vinden moeilijker een baan, ze leven ongezonder en ze hebben minder grip op hun geldzaken. Het is belangrijk dat we als samenleving laaggeletterden niet afschrijven, maar juist in hen blijven investeren. Bied hen bij- en omscholing aan, op hun eigen niveau en in hun eigen buurt. Niemand is te oud om te leren. Stichting Lezen en Schrijven vindt het belangrijk dat iedereen in Nederland zich een leven lang kan blijven ontwikkelen. Dat zorgt voor betere kansen op de arbeidsmarkt. Ook kunnen mensen dan zelfstandiger meekomen in de samenleving.

Activiteiten
Honderden organisaties in het land vragen tijdens de Week van lezen en schrijven aandacht voor laaggeletterdheid door activiteiten te organiseren. Ook in gemeente Steenbergen zijn er activiteiten georganiseerd door de VoorleesExpress, het Taalhuis en de bibliotheek.
 

Lettersoep uitdelen
Zo deelt het Taalhuis op 12 en 15 september lettersoep uit. Op 12 september delen ze de lettersoep uit bij het gemeentehuis en op 15 september bij de Albert Heijn. 
 

Gezellige middag bibliotheek
Op woensdagmiddag 13 september is er een gezellig open middag in de bieb in Steenbergen tussen 13.30 en 15.00 uur.

Stel uw vraag