Nieuws

WijZijn geeft u financiële tips #1

WijZijn Steenbergen biedt hulp bij financiële zorgen. De stijgende energiekosten zijn bij veel huishoudens een grote zorg. Wat kunt u zelf doen om uw energiekosten te drukken?

 • Voorkom sluipverbruik
  Laat opladers niet in het stopcontact zitten als u ze niet gebruikt. Heeft u een apparaat niet nodig? Schakel het dan uit in plaats van op stand-by. Tip: met behulp van een stekkerdoos met schakelaar schakelt u de stroom van meerdere apparaten in één keer uit.
 • Vervang lampen voor LED verlichting
  Zélfs als uw huidige (gloei/halogeen)lamp nog goed werkt, is het slim om deze te vervangen. Dit zorgt direct voor minder verbruik.
 • ­Grip op de kachel
  Moet de verwarming aan? Zet deze een graad lager dan u gewend bent en trek een trui aan. Sluit alle deuren in de woning zodat de warmte goed blijft hangen.
 • Tocht het?
  Dicht spleten en kieren in uw woning bijvoorbeeld met hulp van een tochtstrip of kit. Zo voelt het comfortabeler in uw huis én verliest u geen onnodige warmte.
 • Let op het waterverbruik
  Verbruikt u minder water? Dit ziet u  terug op uw waterrekening maar ook op uw andere energierekeningen. Een makkelijke besparing dus! Hulpmiddelen kunnen zijn: energiezuinige douchekop, energiezuinige vaatwasser of wasmachine, korter douchen. Wacht met aanzetten van deze apparaten tot deze echt vol zitten. Op de gasketel/boiler/warmtepomp zitten  vaak ook  opties om de standaard temperatuur te verlagen. Kijk hier eens naar.
 • Eenmalige Energietoeslag
  Huishoudens met een inkomen rond het sociaal minimum kunnen eenmalig € 800 extra krijgen om de hogere energierekening te betalen. Hulp nodig bij het aanvragen van de Eenmalige Energietoeslag? U kunt zich melden bij Vraagwijzer. Maandag t/m donderdag kunt u binnen lopen van 9.00 tot 12.00 uur (Fabrieksdijk 6) of van maandag t/m vrijdag bellen naar (0167) 541 131

WijZijn Steenbergen is er voor u. Heeft u hulp nodig op financieel gebied? U kunt iedere werkdag bellen naar (0167) 750 850 tussen 9.00 en 13.00 uur. U spreekt dan direct met een hulpverlener of stuur een e-mail  naar welzijn-stb@wijzijntraversegroep.nl. Meer informatie? www.wijzijnsteenbergen.nl.

Stel uw vraag