Nieuws

WijZijn geeft u financiële tips #2

WijZijn Steenbergen biedt hulp bij financiële zorgen. De stijgende energiekosten zijn bij veel huishoudens een grote zorg. Wat kunt u zelf doen om uw energiekosten te drukken?

 • Isoleren
  Indien uw woning niet voldoende is geïsoleerd, kunt u makkelijk warmte verliezen. Heeft u hier mee te maken? Voor sommige vormen van isoleren is er subsidie beschikbaar gesteld; De Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). De subsidie kan wel oplopen tot 30% van de investering. Op de website rvo.nl kunt u meer informatie vinden over deze subsidie.
 • Programmeerbare thermostaat
  U kunt energie besparen met een slimme thermostaat. Deze thermostaat kunt u vooraf programmeren. Op gezette tijden zal de verwarming dan aan én uit gaan. Ook kunt u meer inzicht krijgen in uw verbruik.
 • Warmtepomp
  In de meeste woningen wordt de woning verwarmt met behulp van een gasketel. Een duurzamer alternatief is de warmtepomp. Deze werkt op elektriciteit en maakt slim gebruik van de al aanwezige warmte. Vanaf 2026 moeten huiseigenaren bij vervanging van hun huidige cv-installatie een hybride warmtepomp laten installeren of een ander duurzaam alternatief (bijv. een volledig elektrische warmtepomp, aansluiting op een warmtenet).
 • Zonne-energie
  Met behulp van zonnepanelen op uw woning kunt u zelf elektriciteit opwekken. Dit kan enorm schelen in de kosten!
 • Energieleverancier
  Let goed op de tarieven van uw energieleverancier. Op dit moment dalen en stijgen de prijzen regelmatig. Hierdoor worden er geen nieuwe contracten meer aangeboden door energieleveranciers. Om te weten waar u aan toe bent is het goed om de tarieven goed in de gaten te houden.

WijZijn Steenbergen is er voor u. Heeft u hulp nodig op financieel gebied? U kunt iedere werkdag bellen naar (0167) 750 850 tussen 9.00 en 13.00 uur. U spreekt dan direct met een hulpverlener of stuur een e-mailnaar welzijn-stb@wijzijntraversegroep.nl. Meer informatie? www.wijzijnsteenbergen.nl.

Stel uw vraag