Nieuws

WijZijn Steenbergen start met training ‘Opkomen voor jezelf’

Voelt u zich soms onzeker in contacten met anderen? Lukt het niet altijd om duidelijk te maken wat u voelt of wilt? Wordt u niet altijd begrepen en krijgt u hierdoor soms problemen met anderen? Is dit herkenbaar voor u? Dan kan de gratis training ‘Opkomen voor jezelf’ u helpen.

In acht á tien bijeenkomsten helpen we u bij het leren van goede sociale vaardigheden. Hierdoor lopen contacten met anderen makkelijker. Ook leert u tijdens de training omgaan met situaties die lastig zijn voor u. We oefenen bijvoorbeeld hoe u:

 

  • Ontspannen contact maakt met anderen
  • Uw mening kunt geven
  • ‘Nee’ kunt zeggen
  • Grenzen kunt aangeven
  • Zich zekerder kunt voelen.

 

Voor wie?

De training is voor volwassenen vanaf 18 jaar waarbij sprake is van een (lichte) beperking. Dit kan o.a. zijn: licht verstandelijke beperking, autisme spectrum stoornis, leerachterstand, niet-aangeboren hersenletsel of lichte GGZ problematiek.

 

Informatie en aanmelding

Is de training ‘Opkomen voor jezelf’ iets voor u? Voor informatie en aanmelding kunt u bellen naar Monique Carels (0164 237 056) of Corrie van Gaans (0167 750 850) of e-mailen naar maatschappelijkwerk-stb@wijzijntraversegroep.nl. Na telefonische aanmelding volgt een kennismakingsgesprek. Er zijn geen kosten aan de training verbonden. Bij voldoende deelnemers start deze training medio oktober in Bergen op Zoom. De training bestaat uit 8 à 10 bijeenkomsten en is op dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.

Stel uw vraag