
Judith Janse
Coördinator Spelend Opvoeden & Kind aan Huis Steenbergen
06 - 57749775Of mail via: judith.janse@wijzijntraversegroep.nl
Hangen de kinderen de hele dag voor de tv? Draait samen spelen altijd op ruzie uit? Met de ondersteuning van Spelend Opvoeden gaan ze spelenderwijs aan de slag.
In elk gezin speelt er wel eens iets. Meestal gaat het om kleine, alledaagse dingen waar iedereen mee te maken krijgt. Kinderen die soms niet in hun eigen bed willen slapen, peuters die even geen groenten lusten, kleuters die zich ’s ochtends niet altijd willen aankleden…
Maar wat als het om een ernstige ziekte, een echtscheiding of financiële problemen gaat? Wat als het lijkt of de kinderen steeds lastiger worden en ook het huishouden niet meer zo goed draait? Dan kunt u een beroep doen op de diensten rondom opvoeden en opgroeien van WijZijn, zoals Spelend Opvoeden.
Spelen staat voor plezier én spelenderwijs leren kinderen ook ontzettend veel. Praten, denken, luisteren en kijken. Maar ook kleuren benoemen, woorden uitspreken, tellen, dingen onthouden, een potlood vasthouden, opruimen, met andere kinderen omgaan en nog veel meer.
U leert spelenderwijs regels en grenzen stellen en uw kind stimuleren. Als ouder weet u niet altijd hoe dit precies moet. Want wat zijn nu leuke, leerzame spelletjes en oefeningen? De spelbegeleidsters van Spelend Opvoeden helpen u graag op weg.
U wilt graag weten of Spelend Opvoeden misschien ook iets voor uw gezin is. U kunt uzelf dan rechtstreeks aanmelden bij de coördinator Spelend Opvoeden. Na uw aanmelding neemt zij contact met u op om een kennismaking in te plannen. Tijdens dit gesprek kijken we samen wat uw wensen zijn én vertellen we wat Spelend Opvoeden van WijZijn u kan bieden.
Bij Spelend Opvoeden komt de spelbegeleidster één keer per week langs om u persoonlijk te ondersteunen. Eén uur of anderhalf uur oefenen jullie dan samen met het leuke, educatieve speelgoed dat onze begeleidster meebrengt. Afhankelijk van uw behoefte komt de begeleidster tien tot twintig keer bij u op bezoek.
Na drie tot vier weken maakt de spelbegeleidster een speelplan voor jullie. Dit persoonlijke plan geeft slimme tips en adviezen voor de spelvoorwaarden en de doelen. Denk aan: rust en ruimte, concentratie, taal- en spraakontwikkeling, samenspelen en basisvoorzieningen bij bijvoorbeeld de bibliotheek en de peuterspeelzaal.