Vrijwilligers

Nieuwe vrijwilligers voor de werkgroep Rouw gevraagd!

WIL JE SAMEN MET IEMAND IN ROUW OP PAD VAN DONKER NAAR LICHT?

De werkgroep is voor de verschillende afdelingen  op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor rouwbegeleiding; individueel of voor een groep. De werkgroep is ook op zoek naar mensen die willen meedenken en –werken in de kerngroep die de groep vrijwilligers aanstuurt.

De werkgroep

De werkgroep Rouwbegeleiding West-Brabant en Tholen wordt ondersteund door WijZijn Traverse Groep.

Doel van de werkgroep is het bevorderen van de bewustwording ten aanzien van het omgaan met dood en rouw en  ondersteuning  bieden tijdens het rouwproces.

In onze samenleving is het niet meer zo vanzelfsprekend dat dood en rouw bij het leven horen. Het liefst wordt er niet meer aan gedacht, niet over gesproken en wordt het snel vergeten. Voor rouwenden is het  belangrijk en fijn om er wèl over te spreken, ook na een paar maanden en ook na een jaar, drie jaar of langer.

Openheid en erover praten helpt te leren leven met het verlies en de herinnering aan je dierbare levend te houden.

De werkgroep ontwikkelt activiteiten rondom drie aspecten:

Rouwbegeleiding bestaande uit:  individuele begeleiding, lotgenotengespreksgroepen  en Rouwcafé de Zoom

Voorlichting: thema-avonden, lezingen en informatieavonden,

Herdenkingsbijeenkomsten rondom Allerzielen.

De werkgroep Rouwbegeleiding bestaat uit geschoolde vrijwilligers met verschillende maatschappelijke en professionele achtergronden.  Veel van deze vrijwilligers zijn ervaringsdeskundigen die hun eigen proces zodanig verwerkt hebben dat zij nu anderen kunnen en willen ondersteunen. Andere vrijwilligers heb werk gedaan (betaald of vrijwillig) waarin ondersteuning bij rouwverwerking een onderdeel was. Door het volgen van intervisies, bijscholingen en symposia op het gebied van rouw  ontwikkelen de vrijwilligers zich verder. Veel van de vrijwilligers dragen ook bij in de ontwikkeling van de werkgroep door bijvoorbeeld deel uit te maken van de kerngroep of bij te dragen aan de nieuwsbrief en andere communicatie.

Wie zoeken wij?

U heeft affiniteit met rouw en verlies. U beschikt over goede communicatieve vaardigheden of staat er voor open uzelf daarin te ontwikkelen. U bent bereid om een deel van uw vrije tijd te besteden aan medemensen die in rouw zijn.

Herkent u zich in bovenstaande beschrijving en spreekt de werkgroep u aan? Dan is vrijwilliger worden bij de werkgroep mogelijk iets voor u.

U dient als potentiele vrijwilliger de kadertraining te volgen waarin u als vrijwilliger o.a. kennis en training krijgt over rouw en verlies, begeleiding van rouwprocessen en het begeleiden van een Lotgenotengroep. Na de training evalueren we of de rouwbegeleiding iets is wat bij u past en welke begeleidingen u wilt gaan doen. Wij bieden vervolgens intervisies, bijscholingen en een onkostenvergoeding.

Aarzel niet en meld u aan voor een vrijblijvend gesprek. U bent van harte welkom!

Website: www.wijzijntraversegroep.nl/rouw-verwerking-en-verlies  

Algemene informatie

  • Soort
    Vrijwilligerswerk

Solliciteren? Vul het formulier in!

Stel uw vraag